Kylpyhuoneremontti voidaan toteuttaa monella tavalla

22 November 2022
 Kategoriat: Construction & Contractors, Blog

jaa  

Kylpyhuoneen merkitys ei ole kaikille sama; toiselle se voi olla rauhallinen keidas, jossa rentoudutaan ja nautiskellaan töiden jälkeen, kun taas toiselle se voi olla käytännöllisempi tila peseytymiseen. Olipa pesutilojen merkitys mikä tahansa, on tärkeää, että tilat ovat kaikin puolin toimivat ja että niistä löytyy tarpeeksi säilytystilaa ja tilaa kaikille halutuille toiminnoille ja henkilöille. Kylpyhuoneen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa ja valita huolella sellaiset ratkaisut, jotka toimivat parhaiten juuri omassa kodissa. Tämänkertaisen kirjoituksen aiheena on kylpyhuoneremontti. Jos remontti on tällä hetkellä ajankohtainen, toivottavasti löydät inspiraatiota ja myös hyviä vinkkejä, mitä pesutiloja remontoidessa kannattaa ottaa huomioon.

Pesuhuoneremontit kannattaa suunnitella ajan kanssa

Monille erilaisten remonttien suunnittelu lähtee liikkeelle mielikuvasta siitä, millainen tila halutaan rakentaa. Kylpyhuoneremontti on myös hyvä aloittaa kuvien ja ideoiden talteen keräämisellä esimerkiksi lehdistä ja blogeista, kaikesta itseä miellyttävästä. Liikkeelle voi lähteä vaikka värimaailmasta ja materiaaleista ja miettiä, mikä itseä miellyttää. Värimaailma on myös olennaisen osa tunnelman luomisessa, kuten myös valaistus ja sen muunneltavuus. Tilojen suunnitteluun vaikuttaa myös se, miten paljon tilaa on käytössä ja onko asunnossa määräyksiä esimerkiksi sen suhteen, miten kalusteet tulee sijoittaa. Varsinkin vanhemmissa rakennuksissa saattaa peseytymistilat olla suhteellisen pienet, mutta se korostaa sinne valittavien kalusteiden merkitystä myös niiden mitoituksen ja määrän kannalta.

Pesutiloihin kannattaa valita kestäviä ja laadukkaita materiaaleja

Kylpyhuoneessa materiaalit ja kalusteet ovat olennaisessa osassa sen turvallisuuden, kestävyyden ja tunnelman kannalta. Materiaalien ja kalusteiden valinnassa kannattaa panostaa laatuun ja kestävyyteen. Kylpyhuoneeseen kannattaa sijoittaa vain tarvittava määrä kalusteita, ettei tilasta tule liian ahdas ja se helpottaa myös tilan puhtaana pitämistä, kuten myös seinälle nostettavat kalusteet. Aiemmin pesutiloissa on ollut paljon lattialla seisovia kaapistoja ja hyllyjä, joka vaikeuttaa puhtaanapitoa ja tekee tilasta raskaamman tuntuisen. Kannattaa myös miettiä, ketkä kaikki kylpyhuonetta käyttävät ja mitoittaa kalusteet käyttäjien mukaan. Kylpyhuoneessa tarvitaan aina jonkin verran säilytystilaa, vähintään siellä tarvittaville välineille ja pesuaineille. Kylpyhuoneremontti on oiva tilaisuus muuttaa pesutilat toimiviksi ja omaa silmää miellyttäviksi. Oulun Remontti Idea Oy tekee kaikki kodin remontit.