Kattoremontti kannattaa suunnitella hyvin

9 February 2022
 Kategoriat: , Blog

jaa  

Kattoremontteja on monenlaisia ja monen kokoisia. Toisinaan saattaa riittää pienemmät korjaustoimenpiteet tai huolto, mutta toisinaan taas tarvitaan isompia toimenpiteitä ja joihinkin niistä täytyy hakea rakennuslupa. Yleensä rakennuslupa täytyy hakea silloin, kun katon rakennetta halutaan muuttaa tai sen käyttötarkoitus muuttuu toimenpiteiden myötä. Joihinkin kattoremontteihin täytyy taas hakea rakennusluvan sijaan toimenpidelupa, esimerkiksi silloin, kun kattoa muutetaan niin, että se vaikuttaa julkisivuun. Tärkeää on huoltaa kattoa hyvin ja tarkistaa sen kunnon joka vuosi.

Tervetuloa tämän katoista ja kattoremonteista kertovan blogin pariin. Tällä kertaa aiheenamme on kattoremontti ja mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, jotta katto pysyisi parhaassa mahdollisessa kunnossa ja että sen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä. Kattoremontti voi olla pieni tai suuri, mutta huolellinen katon huolto ja kunnossapito takaavat aina parhaan mahdollisen kestävyyden ja käyttöiän katolle materiaalista riippumatta. Jos kattoremontti on taloudessasi ajankohtainen, toivottavasti löydät täältä hyviä vinkkejä ja neuvoja sen valmisteluun.

Kattoremontti kannattaa tehdä hyvissä ajoin

Katon tehtävänä on suojata taloa ja rakenteita. Täyttääkseen tehtävänsä, täytyy katon olla ehjä, tiivis ja turvallinen ja sen vuoksi kattoa kannattaakin huoltaa ja korjata ennakoiden, että suuremmilta ongelmilta tai remonteilta voidaan välttyä. Jos remontin tai korjauksen tarvetta ilmenee, kannattaa ne tehdä ehdottomasti ajoissa, etteivät ongelmat pääse pahenemaan. Katon kunto kannattaa tarkistaa säännöllisesti 1 -2 kertaa vuodessa ja jos itse ei katolle halua kiivetä, voi tarkistukset myös ulkoistaa asiantuntevalle ammattilaiselle. Jos sinulla on tarvetta kattoremontille Oulun suunnalla, ammattiltaitoisia kattoremontteja tarjoaa esimerkiksi Reecon Oy

Mitä katolta kannattaa tarkistaa vuosittain

Katon rakennusmateriaalista riippuu, mihin kannattaa kiinnittää huomiota sitä tarkistaessa. Peltikatosta kannattaa tarkistaa, ettei siinä ole ruostetta, tiilikatosta kannattaa tarkistaa, ettei siihen ole päässyt kasvamaan sammalta tai irronnut tiiliä ja huopakatolta kannattaa myös tarkistaa, ettei siinä ole sammalta tai reikiä. Sammalta saattaa löytyä myös peltikatolta. Onkin tärkeää, kattomateriaalista riippumatta, puhdistaa katolta aina kaikki orgaaninen aines, kuten lehdet, oksat ja risut. Jos talvi on ollut runsasluminen, kannattaa sen jäljiltä tarkistaa, ettei lumitaakka ole päässyt vahingoittamaan kattoa, sekä myöskin kaikki kiinnikkeet, että ne ovat kunnossa ja edelleen kiinni, niin kuin niiden kuuluisi olla. Jos kattoa tarkistettaessa ilmenee remontin tarvetta, kannattaa kattoremontti tehdä aikailematta.