Keittiöremontti on hauska, mutta vaativa projekti

30 November 2020
 Kategoriat: Construction & Contractors, Blog

jaa  

Keittiön uusiminen on monen haave. Ruoan laittaminen on paitsi jokapäiväinen askare, monelle myös rakas harrastus. Tästä syystä toimiva keittiö on monelle erittäin tärkeä, kun valitaan kodiksi sopivaa asuntoa tai taloa. Monen keittiössä paljon viihtyvän unelmien täyttymys olisi suunnitella juuri omaan tarkoitukseen sopiva keittiö, mutta remontti on kallis ja aikaa vievä. Sen vuoksi se tuleekin suunnitella huolella. Lue tästä artikkelista muutama vinkki, joiden avulla onnistunut keittiöremontti toteutuu.

Käänny ammattilaisen puoleen

Varaa remonttiin tarpeeksi aikaa ja rahaa. Koko keittiön uusimista ei kannata lähteä tekemään, jos ei ole varaa panostaa kunnon materiaaleihin ja osaaviin ammattilaisiin. Keittiössä on vesi- ja sähköliitäntöjen vuoksi erityisen tärkeää käyttää asiantuntijoita, sillä näitä tehtäviä ei voi kuka tahansa suorittaa. Myös suunnittelemiseen kannattaa ehdottomasti kysyä apua ammattilaiselta, jollainen on esimerkiksi Oulun Remontti Idea Oy. He osaavat auttaa sopivien materiaalien ja muiden tärkeiden seikkojen valitsemisessa.

Pidä realiteetit mielessä

Jos asuntosi sijaitsee taloyhtiössä, tarvitsee keittiöremontti taloyhtiön luvan. Ennen 90-luvun puoliväliä rakennetuissa taloissa tulee tarkistaa etukäteen, ettei rakentamisessa ole käytetty asbestia. Jos tätä haitallista ainetta on käytetty, tulee ennen varsinaista remonttia suorittaa asbestipurku. Keittiön paikkaa ei ole aivan yksinkertaista siirtää ja itse keittiössäkin tulisi ainakin vesipisteen pysyä samassa kohdassa kuin ennen. Muuten kalusteiden ja koneiden paikkaa on mahdollista muuttaa melko vapaasti.

Suunnittele huolella 

Suunnitteluvaiheessa on tärkeää pohtia kuka keittiössä työskentelee ja mitä siellä enimmäkseen tehdään. Intohimoinen kokki arvostaa erilaisia ominaisuuksia kuin lasten kanssa arkiruokaa pikaisesti kokkaava. Säilytystilaa on hyvä arvioida etukäteen. Sitä tulisi olla tarpeeksi, mutta mielellään ei kuitenkaan sen enempää. Kymmenillä kaapeilla täytetty tila on paitsi tukkoinen myös tarpeeton, sillä monet meistä eivät tarvitse keittiöönsä satoja välineitä. Kun keittiössä on vain oikeasti tarpeelliset välineet ja raaka-aineet, löytyvät ne huomattavasti helpommin. Laskutilaa tuntuu keittiössä olevan aina liian vähän, joten siihen kannattaa panostaa.

Materiaalivalinnoissa kuunnellaan sekä omia mieltymyksiä että järkisyitä. Keittiöön kannattaa valita kestävät ja ajattomat kalusteet, sillä niitä ei aivan heti lähdetä uudestaan vaihtamaan. Halutessasi voit valita helposti vaihdettavat kaappien ja laatikostojen ovet, joiden avulla uusi ilme on nopeaa ja edullista toteuttaa.