Rakennusliikkeen avulla pidät langat yksissä käsissä

16 October 2020
 Kategoriat: Construction & Contractors, Blog

jaa  

Oletko hankkinut vanhan talon, jonka haluat remontoida? Tai ehkä olet rakentamassa ensimmäistä omaa kotiasi? Suuremmissa rakennusprojekteissa on monen monta huomioon otettavaa asiaa, jotka voivat olla tavalliselle tallaajalle täysin tuntemattomia. Jos haluat varmistaa, että rakennusprojektisi etenee ajallaan, budjetti pysyy hallinnassa ja lopputulos on kestävä ja laadukas, kannattaa harkita ammattilaisen palkkaamista remontti- ja rakennustöihin. Erilaiset rakennusliikkeet, kuten Veljet Mäkilä Oy hoitavat saneeraukset ja rakennusprojektit ammattilaisen ottein.

Palkkaa ammattilainen erityistä taitoa vaativiin tehtäviin

Joissakin tapauksissa, kuten märkätilojen remontissa, on ammattilaisella erityisen suuri rooli. Näiden tilojen pieleen mennyt remontti tai rakentaminen voi johtaa hyvin suuriin kustannuksiin ja jopa talon homehtumiseen. Myös talon pohjarakenteita tehtäessä on hyvä paikalla olla vankan ammattitaidon omaava rakentaja, sillä hyvin tehty perustus on äärimmäisen tärkeä jokaisen rakennuksen pitkän eliniän kannalta. Sähkötyöt sekä asbestin purku ovat niin ikään sellaisia rakentamisen ja saneerauksen osa-alueita, joissa vaaditaan tarvittavat luvat omaavan ammattilaisen panosta. Sen sijaan pienempiä juttuja, kuten seinien maalaamista, laatoitusta tai terassin rakentamista voi tee-se-itse rakentaja tehdä myös omillaan. Jos takanasi on jos useampia rakennusprojekteja, voi toki olla, että pystyt tekemään haastavampiakin töitä itse. Muista kuitenkin tarkistaa vastaavalta rakennusmestarilta eri rakennuskohteille ja niiden suorittajalle asetetut vaatimukset.

Kaikki langat yksissä käsissä

Varsinkin suurissa projekteissa yksinkertaisin tapa on palkata täyden palvelun rakennusliike sen sijaan, että palkkaisi jokaiseen urakkaan eri tekijän. Näin ollen langat pysyvät yksissä käsissä eikä sinun itsesi tarvitse niitä kaikkia pidellä. Koko remontin hoitaminen yhden yrityksen kautta selkeyttää projektia niin budjetin, aikataulun kuin hallinnoimisenkin saralla. Yllätyksiä pääsee sattumaan vähemmän, eikä mikään jää tekemättä - ainakaan jos olet palkannut hommaan osaavan yrityksen. Eri yrityksillä on erilaisia erikoistumisaloja ja kokemusta erilaisista projekteista, joten ottaessasi yhteyttä tiettyyn liikkeeseen, kannattaa omasta projektistaan kertoa heti alkuun mahdollisimman avoimesti. Näin saat heti tietää, onko kyseessä oleva firma sopiva sinun saneeraus- tai rakennuskohteeseesi. Eri firmojen kilpailuttaminen ja tarjousten vertailu kannattaa myös, sillä kaikilla asiakkailla on erilaiset tarpeet. Jos et tarvitse apua jollakin osa-alueella, ei siitä kannata turhaan maksaa.